13-årige Mikkel Steen fra Brædstrup spiller blandt andet sammen med Ulf Pilgaard.
13-årige Mikkel Steen fra Brædstrup spiller blandt andet sammen med Ulf Pilgaard.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

13-årige Mikkel trodser autisme og optræder med Ulf Pilgaard

Mikkel Steen trives på de skrå brædder


 

13-årige Mikkel Steen fra Brædstrup turnerer land og rige rundt som skuespiller i teaterstykket 'Vores Sensommer'. I rollen som Billy Ray Junior spiller han sammen med skuespillere som Ulf Pilgaard, Lisbeth Dahl, Trine Pallesen og Troels Malling.

“Det er spændende og sjovt at spille sammen med de kendte skuespillere, og jeg lærer meget, fordi de har den samme energi som mig. Jeg kan virkelig mærke, at de brænder for det,” siger Mikkel Steen i en pressemeddelelse fra Horsens Kommune.

At optræde med så store skuespillere lå ikke lige i kortene for Mikkel, som har en autisme/ADHD-diagnose. Han har ofte følt sig forkert og anderledes i skolen, men det ændrede sig, da han i sommer startede i Centerklasserne på Højvangsskolen i Horsens, som primært er for børn med ADHD og autismespektrumforstyrrelser.

“Mikkels succes viser, at vores forsøg på at skabe en tryg skolehverdag giver et overskud til at udleve sine drømme og finde netop det, man brænder for og er god til. På skolen kan vi give den opmærksomhed, der er brug for, og Mikkels historie er med til at vise eleverne, at man kan, hvad man vil, når man har det godt,” siger Mikkels matematiklærer, Birte Vinther Rasmussen.

Skolen giver Mikkel ro og struktur, og det har vist sig, at han har talent for skuespil og har let ved at huske sine replikker.

Det var Mikkels mor, Majken Steen Thomassen, der meldte sin søn til en audition i Aalborg, hvor man søgte skuespillere til rollen som Billy. Mikkel havde ingen professionel skuespillererfaring, men han imponerede casterne og fik tilbudt rollen.

Skuespillerlivet har medført lange køreture fra hjemmet lidt uden for Brædstrup, og han har fået lov til at få fri fra skolen i en periode.

“Det er fedt, når man føler, at man er noget værd. Det har jeg ikke prøvet så meget før. Jeg vil gerne være professionel teaterskuespiller eller at være med i en film – og hvis jeg ikke kan en af de to ting, vil jeg gerne være stuntman,” siger Mikkel.

 


Publiceret: 10. Januar 2017 12:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Horsens

Annonce
Fik du læst
Annonce
ANNONCER
Se flere