Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

15-årig pige fra Horsens ændrede fødselsdatoen i venindernes pas


 

At få tatoveringer og adgang til at gå på diskotek var formålet, da en 15-årig pige fra Horsens i starten af 2015 ændrede fødselsdatoen i nogle af sine jævnaldrende venner og veninders pas. Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Vennerne tog billeder af deres pas og sendte dem til den 15-årige via Facebook. Hun redigerede herefter i fødselsdatoen på billederne af passene, sådan at de unge fremstod ældre.

Sagen blev opklaret efter et anonymt tip, som førte til, at politiet foretog en ransagning på den 15-åriges adresse. Her fandt man flere billeder af pas på hendes computer. Den 15-årige pige samt de jævnaldrende venner og veninder blev alle sigtet i sagen.

"Sagerne mod vennerne og veninderne blev dog opgivet, da de holdt fast i, at de havde opgivet deres 'onde' hensigt og aldrig havde gjort brug af dokumenterne. Da det ikke kunne bevises, at de faktisk havde gjort brug af dokumenterne, blev påtalen mod dem frafaldet," fortæller Bjørn Dahl Larsen, der er anklagerfuldmægtig i Sydøstjyllands Politi.

Sagen mod den 15-årige blev gennemført som en tilståelsessag ved Retten i Horsens onsdag den i sidste uge, hvor den 15-årige blev dømt for medvirken til forsøg på dokumentfalsk.

Den 15-årige pige blev idømt 14 dages betinget fængsel. Der blev i formildende retning lagt vægt på pigens alder og sagens alder samt på, at forfalskningerne havde et amatøragtigt præg. Der blev i skærpende retning lagt vægt på antallet af forfalskede kopier af pas, oplyser Sydøstjyllands Politi.

 


Publiceret: 16. Maj 2017 18:30
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Horsens

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere