Samtaleforløbene gav mig en form for oprejsning, og jeg fik mit selvværd tilbage, fortæller 46-årige Anette Alsted, der i dag er fastansat på Fjernvarme Horsens. Foto: Per Algreen.
Samtaleforløbene gav mig en form for oprejsning, og jeg fik mit selvværd tilbage, fortæller 46-årige Anette Alsted, der i dag er fastansat på Fjernvarme Horsens. Foto: Per Algreen.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Anette kunne næsten ikke tro det: Er gået fra kontanthjælp til fast arbejde

Hver fjerde kontanthjælpsmodtager i Horsens Kommune får fast arbejde efter individuelle samtaler 

Obligatoriske samtaler enkeltvis og i grupper er et effektivt redskab til at få kontanthjælpsmodtagere på kanten af arbejdsmarkedet tilbage i job. Det oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse. Samtalerne strækker sig over tre måneder, og indtil videre er hver fjerde deltager i forløbet gået fra kontanthjælp til et ordinært job.

En af dem er 46-årige Anette Alsted, der er blevet hjulpet på vej af en virksomhedskonsulent i Jobcenter Horsens. Anette kom i praktik som receptionist hos Fjernvarme og er siden blevet fastansat i et 21,5 timers job.

“Jeg startede i virksomheden 15. marts, og 10. maj havde jeg fast arbejde. Det var helt uvirkeligt og sank først ind efter et par dage,” fortæller Anette Alsted.

Økonomi- og administrationschef i Fjernvarme Horsens, Henrik Søgaard, siger:

“Jeg regnede med, at Jobcentrets virksomhedskonsulent kom tilbage med tre forslag til kandidater, men konsulenten mente, at hun havde fundet DEN rigtige kandidat. Det viste sig at holde stik, så det har været win-win for begge parter. Anette har fået fast arbejde. Vi har fået en god medarbejder, og så er vi sluppet for arbejdet med at annoncere og se ansøgninger igennem.”


Bedre end alt andet

Anette har i tidens løb har været på adskillige opkvalificeringskurser, men samtaleforløbene har ifølge hende klart været det bedste.

“Jeg følte, at der blev lyttet til vores behov. Vi blev taget seriøst og fik ikke bare besked på at kaste os ud i noget. Samtidig blev vi skubbet venligt men bestemt på vej forstået på den måde, at der var forventninger til, at vi gjorde en indsats,” fortæller hun.

Horsens Kommune vil i løbet af 2017 sende 120 aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere igennem forløbet, der også går under navnet SPIN: Samtale, Profil, Indsigt, Netværk.

“Vi kan se, at vi lykkes med jobforberedende samtaleforløb, der blandt andet fokuserer på de bløde værdier: Hvad gemmer der sig bag den ledige, og hvilken forskel kan vedkommende gøre i en virksomhed. Den tilgang appellerer til ledige, der har været væk fra arbejdsmarkedet i lang tid, og som ofte kan være udfordret på manglende selvtillid og troen på, at 'der er brug for mig',” siger Per Fjord, leder af Virksomhedsservice i Jobcenter Horsens.

 

 

Anette Alsted i snak med sin chef Henrik Søgaard hos Fjernvarme Horsens. Foto: Per Algreen
Anette Alsted i snak med sin chef Henrik Søgaard hos Fjernvarme Horsens. Foto: Per Algreen

Publiceret: 13. Juni 2017 16:45
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Horsens

Fik du læst
ANNONCER
Se flere