Johanne fodrer høns.
Johanne fodrer høns.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Børn bliver passet blandt køer og høns

Lisbeth Bauer driver privat Bondegårds Dagpleje ved Østbirk – og hun har plads til flere børn

 

Dyrene, naturen og udelivet er omdrejningspunkt for børnene, der går i Privat Bondegårds Dagpleje hos Lisbeth Bauer på Kollerupvej i Torp ved Østbirk. Det skriver Bondegårds Dagpleje i en pressemeddelelse.

Hverdagen byder på daglig kontakt med dyr, og børnene følger årstidernes skiften på gården. De får naturoplevelser, frisk luft og masser af bevægelse hver eneste dag.

“Børnene passes i en lille børnegruppe på fire i hjemlige og trygge omgivelser, hvor der er tid til nærvær og anerkendelse,” siger Lisbeth, der er uddannet pædagogisk assistent og tidligere også uddannet social- og sundhedshjælper samt planteskolegartner.

Hun bor på Ny Skovgaard sammen med sin mand, Peter, samt deres fire børn, Esben på 15 år, 12-årige Simon, Anne-Vibe på ni år og Johanne, der er to år.

“Jeg har siden 2009 arbejdet i børnehaver og vuggestuer, og har i en del år tænkt, at det kunne være fantastisk at blive dagplejer.”


På landet - men ikke langt

Lisbeth tog springet i august 2016, hvor hun startede for sig selv med en kommunal godkendelse som privat passer efter dagtilbudsloven.

“Jeg måtte desværre holde efter et halvt år, fordi jeg manglede børn. Mange forældre tænker, at det er lidt for langt ude på landet. Men jeg prøver nu at starte op igen,” fortæller hun.

Mange forældre vil gerne have dagplejen lige nede af vejen, men Lisbeth understreger, at selv om det er ude på landet, er der i virkeligheden ikke særlig langt.

“Vi har fire kilometer til Nim, fem til Østbirk, syv til Lund og 10 til Brædstrup. Hvis man alligevel skal på arbejde, er der mange, hvor det ikke vil være den store omvej.”

Børnene følger livet på bondegården hver dag. Her kigges der på de små kalve.
Børnene følger livet på bondegården hver dag. Her kigges der på de små kalve.

Tæt på dyrene hver dag

På gården er der høns, kaniner, hunde, katte, heste og køer. Og naboen har lam og kalkuner.

“Børn elsker at være sammen med dyr,” siger Lisbeth, der har en have med legehus og små urtehaver, hvor børnene kan boltre sig.

“Børnene er med til at sætte kartofler og høste årstidens frugter og grøntsager, og de lærer noget hver eneste dag.”

“Vi bor lige midt i den skønne natur mellem Lund, Nim og Østbirk, og vi har gode muligheder for tage ud på ture med madpakken. Børn bliver nysgerrige og vil gerne undersøge tingene, det er godt for deres udvikling at blive udfordret i naturen.”

“Min ambition er at give børnene en tryg og stabil hverdag, som jo er optimalt for deres trivsel og læring, siger Lisbeth, der arbejder ud fra de pædagogiske læreplaner. Det er barnets personlige udvikling, sociale kompetencer, sprog, krop og bevægelse, natur og kulturelle udtryksformer.”

“Det her er et godt alternativ til institutioner, og det gælder bare om at få budskabet ud,” siger hun.

Legehuset i haven er populært blandt børnene.
Legehuset i haven er populært blandt børnene.

Er ikke isoleret

Lisbeth gør meget ud af, at dagplejen ikke skal være helt isoleret, og hun deltager i de arrangementer, som arrangeres for Private Dagplejere i Horsens, så som juletræsfest og fastelavn.

“Jeg har også kontakt med nogle dagplejere i Lund og Horsens, som jeg mødes med, for eksempel på biblioteket eller hos hinanden.”

“Børnene vil altid opleve, at det er den samme voksne, der er der når man afleverer og henter,” siger Lisbeth, der kører med fleksible åbningstider – men dog som udgangspunkt har åbent fra 6.30 til 16.30 – og til 15.30 om fredagen.

“Jeg kan desværre ikke tilbyde gæstepleje, hvis jeg er syg. Det er jeg heldigvis yderst sjældent, og jeg oplever også, at der er mange familier, som har en bedstemor eller pårørende, der kan tage over, hvis det endelig skulle ske.”

Læs mere på www.dpbondegaard.dk eller ”Private Bondegaards Dagpleje, Østbirk” på Facebook.


Publiceret: 19. Juni 2017 16:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Horsens

Fik du læst
ANNONCER
Se flere