Kommunalvalg 2017
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Gør ældres rejseliv enkelt, tak

Faglige Seniorer Horsens

Der er flexture, bybusser, skolebusser (også for ældre) og rutebiler: Der er periodekort, rejsekort, apps på smartphones og elektriske køreplaner.

Det svirrer rundt med bestemmelser og tariffer - og hvor skal man være visiteret af kommunen til at rejse med hvad?

Det er forvirrende for mange ældre - friske som svage - og kan gøre, at de oftere bliver hjemme i trummerummen.

Hvordan kan vi hjælpe ældre pensionister, uanset om de er friske eller ej, med at få fod på den kollektive trafik og dermed styrke mobiliteten.

Faglige Seniorer Horsens beder regionen, kommunen, Ældrerådet og Midttrafik sammentænke formidlingen om ordningerne ud fra ældres virkelighed. I den kan brugen af internet være usikker eller umulig. Smartphones kan alene være for unge, og apps måske en forkortelse for appelsiner.

Vi foreslår, at man i stedet lavpraktisk beskriver forskellige lokale ture og muligheder i et enkelt opslagshæfte i lommeformat. Det kan en 80-årig uden apps bedre forholde sig til.

Andre kommuner har regnet ud, at det kan betale sig at indføre gratis bybuskørsel for pensionister, eller at man køber et årskort for et mindre beløb, så giver det pote til kommunen.

Vi anbefaler stærkt, at byrådet vedtager en af disse ordninger for pensionister og efterlønnere. Den betaler sig i mindre administration, færre biler på vejene og flere frie p-pladser i centrum Især understøttes den ældres mobilitet, og den forebygger ensomhed og isolation.

 


Publiceret: 31. Maj 2017 13:34
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Horsens

Fik du læst
ANNONCER
Se flere