Mia Funch fra Horsens håber efter sommerferien at komme ind på administrationsøkonom-uddannelsen i Horsens. Foto: Dania
Mia Funch fra Horsens håber efter sommerferien at komme ind på administrationsøkonom-uddannelsen i Horsens. Foto: Dania
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Frisør med børn fristet af ny uddannelse

Mia Funch fra Horsens har søgt ind på ny uddannelse og drømmer om en karriere i erhvervslivet
Erhvervsakademi Dania i Horsens

Her kan du uddanne dig til handelsøkonom og administrationsøkonom. De er begge videregående uddannelser og tager to år
Uddannelsen i Horsens holder til i Horsens Hus i Holmboes Allé (overfor Sydøstjyllands Politi)

 

25-årige Mia Funch fra Horsens er uddannet frisør og har stået i salon i flere år. Men jobbet som frisør passer ikke så godt sammen med at have to små børn, synes Mia. Hun har søgt ind på den 2-årige uddannelse til administrationsøkonom i Horsens.

“Under min barsel med min yngste datter gik det op for mig, at det ikke ville være muligt for mig at vende tilbage frisørfaget, da det er meget ufleksibelt. Jeg ville ikke kunne lægge, hvad jeg havde i hænderne for at hente mine børn, hvis min mand var forhindret. Derfor undersøgte jeg nye muligheder, og jo mere jeg har læst om uddannelsen til administrationsøkonomon, des mere sikker er jeg blevet på, at det er den rette uddannelse for mig. Derfor tog jeg de kurser, jeg manglede under barslen. Jeg er jo nok et stædigt æsel,” fortæller Mia i en pressemeddelelse fra Erhvervsakademi Dania, der udbyder uddannelsen i Horsens.

“Når jeg læser stillingsopslag, kan jeg se, at mange af mine drømmestillinger netop henvender sig til en administrationsøkonom,” siger Mia, der drømmer om at gøre karriere i en stor virksomhed som Mærsk eller lignende.

 


Har bidt sig fast

Uddannelsen til administrationsøkonom er en ny uddannelse i Horsens. De første studerende begyndte i sommer og er lige nu i gang med deres andet semester. For et år siden var der 27 ansøgere, der havde søgt uddannelsen via kvote 2, der har ansøgningsfrist 15. marts. Det tal er i år steget til 34, og det skaber især glæde, at antallet af ansøgere, der har uddannelsen som sin 1. prioritet, er næsten tredoblet fra fem til 14.

“Det er et tegn på, at uddannelsen har bidt sig fast i de unges bevidsthed og er blevet en kendt uddannelse,” siger Annette Poulsen, campuschef for Erhvervsakademi Dania i Horsens.

 

Erhvervsakademi Danias campuschef i Horsens, Annette Poulsen. Foto: Dania
Erhvervsakademi Danias campuschef i Horsens, Annette Poulsen. Foto: Dania

Handelsøkonom

Erhvervsakademi Dania har derimod fået færre ansøgninger end sidste år til uddannelsen som handelsøkonom, som er blevet udbudt i Horsens siden 2010.

Antallet af kvote 2-ansøgere er faldet fra 41 til 30. Ser man udelukkende på 1. prioritetsansøgere, er der sket et fald fra 11 til fem. Kommunikationsmedarbejder Anne-Mette Gyldenløv forklarer nedgangen med, at Erhvervsakademi Dania har nedlagt specialet i events.

“Det har været populært blandt de studerende, men virksomhederne efterspørger det ikke, og vi vil altså ikke uddanne vores studerende til arbejdsløshed,” forklarer Anne-Mette Gyldenløv.

Dania i Horsens satser i stedet på specialerne i E-handel og International Business Communication, som ifølge kommunikationsmedarbejderen er efterspurgte og giver gode jobmuligheder i erhvervslivet.

Alle ansøgere til videregående uddannelser får svar den 28. juli, om de er optaget.

 


Publiceret: 16. Marts 2017 20:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Horsens

Annonce
Fik du læst
Annonce
ANNONCER
Se flere