Claus Kvist Hansen er både folketingsmedlem og medlem af byrådet i Horsens.
Claus Kvist Hansen er både folketingsmedlem og medlem af byrådet i Horsens.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Horsens: Flygtninge skal have mere hjælp til at vende hjem

Horsens Kommune skal bruge mere krudt på at oplyse flygtninge om mulighederne for at vende hjem til deres hjemland, mener DF 

Mange flygtninge vil få et lykkeligere liv ved at vende hjem, og det vil samtidig være en økonomisk gevinst for Horsens Kommune, hvis flygtninge vender tilbage til deres hjemland.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis byrådsmedlem Claus Kvist Hansen. Han foreslår, at Horsens Kommune laver en repatrierings-strategi, der skal tilskynde flygtninge og indvandrere til at vende hjem.

“Flygtninge ligger langt under danskerne, både hvad angår beskæftigelse og uddannelse. Myten om de mange højtuddannede flygtninge er forlængst punkteret, for hovedparten af flygtningene har ingen uddannelse og ikke erhvervserfaring fra et moderne arbejdsmarked. Samfundets udgifter til flygtninge eksploderer og udgør en tikkende bombe i Horsens og resten af Danmark. Hertil kommer, at kriminalitetsniveauet er langt højere blandt flygtninge end danskere, så der er kun gode argumenter for, at flygtninge forlader Danmark og vender hjem for at genopbygge deres egne lande,” siger Claus Kvist Hansen.


Oplysning og kurser

Han ønsker, at kommunen laver en intensiv oplysningskampagne målrettet relevante flygtninge om mulighederne for repatriering - frivillig hjemsendelse. Staten yder økonomisk støtte til flygtninge og indvandrere, der frivilligt vender hjem. Støtten er blevet sat op i år, og som noget nyt får kommunerne et tilskud på 25.000 kroner for hver udlænding, der repatrierer med støtte efter repatrieringsloven.

Oplysningskampagnen skal efter Claus Kvist Hansens mening suppleres med korte faglige kurser i diverse håndværk, så flygtningene bedre kan klare sig selv i hjemlandet.

“Mit initiativ sker ud fra et oprigtigt ønske om, at flygtningene får håbet tilbage om at kunne leve i deres hjemlande. Jeg mener, at vi tager dem mest alvorligt ved på denne her måde at give dem en håndsrækning til at etablere et nyt liv.”

Claus Kvist Hansens forslag om, at Horsens Kommune udvikler en repatrierings-strategi, skal behandles på Beskæftigelsesudvalgets møde i næste uge.

“Jeg har ingen idé om, hvor mange der vil benytte sig af repatriering, men hvis vi ikke gør noget, så sker der ikke noget. Og hvis blot et lille antal flygtninge vender tilbage, vil det være en økonomisk gevinst for kommunen.”

 


Publiceret: 16. Marts 2017 08:15
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Horsens

Annonce
Fik du læst
Annonce
ANNONCER
Se flere