Personalet på Akutafdelingen glæder sig til at kunne byde patienter velkommen i nye, pænere lokaler med bedre udstyr til en hurtigere behandling. Foto: Kristine Lund Nydahl
Personalet på Akutafdelingen glæder sig til at kunne byde patienter velkommen i nye, pænere lokaler med bedre udstyr til en hurtigere behandling. Foto: Kristine Lund Nydahl
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Horsens: Udvidet akutafdeling skal give hurtigere og bedre behandling

Hospitalsenheden Horsens har udvidet og ombygget Akutafdelingen

 

Barnet, der falder på legepladsen og slår sit hoved. Håndboldspilleren, der brækker sin tommeltot. Bedstefar, der pludselig får hjertestop. Det er nogle af dem, man tager imod på Akutafdelingen på Hospitalsenheden Horsens.

Formand for Region Midtjyllands hospitalsudvalg, horsensianeren Anders Kühnau, indviede i går en udvidelse af Akutafdelingen på 800 kvadratmeter, der blandt andet omfatter tre nye traumestuer, et afgiftningsrum og fire sengestuer.

”Jeg er selv her fra byen, så byens hospital betyder ekstra meget for mig. Det er en meget omfattende ud- og ombygning, vi er i gang med. Vi ønsker at skabe de optimale rammer for patienterne og bedre fysiske og faglige rammer for personalet. Med den nye udvidelse er vi tættere på vores mål om en hurtigere modtagelse og behandling af akutte patienter,” siger Anders Kühnau.


Nye funktioner giver tryghed

Akutafdelingen har også fået egen laboratorie- og EKG-funktion samt en døgnbemandet billeddiagnostisk enhed med ultralyd, røntgen og CT-scanner.

”Vi får en større sammenhæng i behandlingsforløbet for de patienter, der har det værst. Det skaber tryghed for borgerne i byen,” siger en meget glad Lisbeth Holsteen Jessen, der er hospitalsdiektør.

Åbningen af den udvidede Akutafdeling markerer afslutningen på den første af to etaper. Anden etape gennemføres frem mod 2021, hvor Akutafdelingen på Hospitalsenheden Horsens forventes at stå helt færdig. Afdelingen vil til den tid være på 3100 kvadratmeter og rumme 38 sengepladser.

”Vi står på nu på et stærkt fundament i Horsens, og med ombygningen kan vi matche fremtidens krav til hurtig patientbehandling,” siger Lisbeth Holsteen Jessen.

Afdelingssygeplejerskerne Susanne Buch (til venstre) og Tina Le Fevre er glade for resultatet af ud- og ombygningen af Akutafdelingen på Hospitalsenheden Horsens. Foto: Kristine Lund Nydahl
Afdelingssygeplejerskerne Susanne Buch (til venstre) og Tina Le Fevre er glade for resultatet af ud- og ombygningen af Akutafdelingen på Hospitalsenheden Horsens. Foto: Kristine Lund Nydahl

De små forskelle

Ombygningen har også givet mulighed for at foretage små ændringer, der kan have stor betydning for den enkelte patient.

Der bliver lavet klapsenge, så pårørende til indlagte akutpatienter kan overnatte. Og flere enestuer giver større mulighed for være alene, for dem der ønsker at være alene.

Afdelingssygeplejerskerne Susanne Buch og Tina Le Fevre mener også, at Akutafdelingens nye laboratorium kommer til at gavne patienterne mærkbart.

”Bioanalytikerne kan tage patienter med til laboratoriet, hvor de kan få taget en blodprøve. Det sker, at man har været nødt til at tage blodprøver ude på gangen. Det skal vi ikke længere byde patienterne,” fortæller de.

Anders Kühnau indvier den nye ombyggede akutafdeling i Horsens. Foto: Regionshospitalet Horsens
Anders Kühnau indvier den nye ombyggede akutafdeling i Horsens. Foto: Regionshospitalet Horsens

Ventet og velkommen

Målet med ud- og ombygningen af Akutafdelingen har blandt andet været at få patienter til at føle sig ventede og velkomne ved ankomst.

Ifølge Susanne Buch og Tina Le Fevre er det lykkedes.

”Vi har nu nogle fysiske rammer, der er tidssvarende, og nogle fysiske rum, hvor vi kan håndtere patienterne. Der er plads, lyst og højt til loftet,” siger sygeplejerskerne og fortæller, at det ikke kun er patienterne, der får glæde af de nye omgivelser:

”Medarbejderne synes, det er fedt, og de glæder sig til at arbejde i det. Det smitter af på patienterne i sidste ende.”

Hospitalsenheden Horsens er områdehospital for cirka 213.000 indbyggere i Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder. Akutafdelingen har cirka 17.000 skadestuepatienter og 13.000 indlæggelser om året.

”Patienterne vil fremover opleve større fleksibilitet og et bedre flow, når de skal undersøges. Generelt forventer vi hurtigere behandling med bedre udstyr i et bedre miljø,” siger afdelingssygeplejerskerne Susanne Buch og Tina Le Fevre.

 


Publiceret: 16. Marts 2017 15:30
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Horsens

Fik du læst
ANNONCER
Se flere