B-sushi i Horsens går meget op i, at sushistykkerne anrettes pænt og er pyntede med for eksempel frugt og krydderier, der samtidig giver smag.
B-sushi i Horsens går meget op i, at sushistykkerne anrettes pænt og er pyntede med for eksempel frugt og krydderier, der samtidig giver smag.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

B-sushi: Kunderne vælter ind i restaurant i Horsens

Det vælter ind med gæster i B-sushi i Horsens, der kan fejre sin 10 års fødselsdag som GazellevirksomhedB-sushi


Restauranten åbnede den 15. marts 2007 i lokaler ved biografen i Horsens
Efter et par år flyttede restauranten ind lokaler i Grønnegade i byens centrum. Disse lokaler voksede restauranten ud af og flyttede for nogle år siden inde i de nuværende lokaler i Smedegade, hvor der er åbent alle ugens dage fra klokken 17
Restauranten har 10-12 medarbejdere inklusive deltidsansatte. Omkring 40 procent af omsætningen kommer fra take-away

 

Da Benedikte Antonsen for 10 år siden åbnede B-sushi i Horsens, var det, så vidt hun ved, den første sushi-restaurant i Jylland.

”Vi var ikke rigtig kloge, mente folk. Dengang var holdningen, at man ikke spiser rå fisk,” husker indehaveren, der 15. marts 2017 kunne fejre restaurantens 10 års fødselsdag.

Restauranten var da heller ikke nogen succes i starten, men det er den blevet med årene, og sidste år kunne B-sushi kalde sig for en gazelle-virksomhed. Det kræver blandt andet, at virksomhedens omsætning er mindst fordoblet på fire år. ”Vi rider på en bølge og vækster helt vildt. Det vælter ind med gæster, og jeg må rykke mig selv i armen for at finde ud af, om det virkelig er rigtigt,” siger Benedikte Antonsen, som er hurtig til at give æren videre til sin køkkenchef Kim Madsen, som har været med alle årene.

”Det er Kims fortjeneste. Han sætter en meget høj standard i køkkenet og sørger for al logistik, indkøb og vagtplaner,” fortæller Benedikte.

Restauranten har i adskillige år kørt med et ad libitum koncept, hvor gæsterne kan spise al den sushi, de magter.

”Du skal bare sætte dig tilbage og bliv forkælet. Du vælger dine favoritter, og så kommer vi løbende med maden. Det er en mægtig succes,” fortæller indehaveren.

Det var dog en ulempe ved ad libitum konceptet, at gæsterne efterlod en del uspiste sushi-stykker. ”Det gør ondt at smide god mad ud,” siger Benedikte.


Spis op eller host op

For et par år siden kom B-sushi derfor op med konceptet 'Spis op eller host op' for at undgå madspild. For hvert stykke sushi, gæsterne efterlader på deres tallerken, skal de hoste op med fem kroner. Det har reduceret madspildet til en brøkdel af, hvad det var, før ordningen blev indført.

”Tidligere havde vi 5-7 stk. uspiste stykker per bord. I dag har vi måske ét stk. per 10 borde. Det er en stor succes. Vi sparer råvarer, og det er rart ikke at skulle smide frisklavet mad i skraldespanden,” siger Benedikte Antonsen og tilføjer:

”Vi var de første med konceptet, og jeg er ret sikker på, vi er de eneste, der donerer pengene væk.”

B-sushi donerer pengene fra uspiste sushi-stykker til Folkekirkens Nødhjælp.

”På den måde hjælper vi de svagtstillede i de lande, vi får vores råvarer fra.”

Mads Madsen og Benedikte Hansen fra B-sushi glæder sig over, at det går bedre end nogensinde for B-sushi, der i denne uge fejrer sin 10 års fødselsdag.
Mads Madsen og Benedikte Hansen fra B-sushi glæder sig over, at det går bedre end nogensinde for B-sushi, der i denne uge fejrer sin 10 års fødselsdag.

Publiceret: 16. Marts 2017 20:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Horsens

Annonce
Fik du læst
Annonce
ANNONCER
Se flere