Der arbejdes fortsat på at få en 'Min Købmand' butik til Nim. Pressefoto fra Dagrofa.
Der arbejdes fortsat på at få en 'Min Købmand' butik til Nim. Pressefoto fra Dagrofa.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Landsby: Vi VIL have en købmand

Nim kan se målstregen og arbejder videre på at få en dagligvarebutik til byen 

“Vi VIL have en købmand i Nim.”

Sådan lyder meldingen fra Nim Fællesråd, selvom landsbyen ikke er nået helt i mål med at skaffe de 2,7 millioner kroner, som der skal til for at få en dagligvarebutik til byen.

Fællesrådet havde håbet at være i mål, da man tirsdag aften holdt statusmøde, men man mangler tilsagn om de sidste 10 procent af beløbet. Fællesrådet besluttede alligevel at fortsætte arbejdet med at få en butik til byen.

“Nu er vi nået så langt og kan se målstregen, at det vil være dumt at stoppe nu. Vi er så tæt på, at vi mener, vi kan få kradset de sidste penge ind,” siger Jens Pedersen, formand for Nim Fællesråd.

Fællesrådet har inviteret borgerne i Nim og omegn til informationsmøde i Nim Forsamlingshus tirsdag 17. januar klokken 19.30. Her vil man prøve at få afsat de sidste cirka 100 anparter a 2.500 kroner til borgerne, der i forvejen har givet tilsagn om at købe anparter for cirka 2,45 millioner kroner.

På mødet vil fællesrådet samtidig give en briefing om tidsplanen for etablering af butikken. Der skal laves en endelig aftale med Dagrofa for at få økonomien på plads, før man kan gå i gang med at etablere et ejendomsselskab, der skal stå for byggeriet af butikken.


Lokale kompetencer

Ved fællesrådets møde i tirsdags deltog en lokal ingeniør og revisor, der vil hjælpe til, og man regner også med at kunne få hjælp fra en lokal jurist i forbindelse med opstarten.

“Vi har en masse kompetencer i byen, vi trækker på,” siger Jens Pedersen, formand for Nim Fællesråd.

Han oplyser, at Horsens Museum har bedt om, at der bliver lavet arkæologiske udgravninger på stedet, inden der sættes byggeri i gang.

Jens Pedersen, formand for Nim Fællesråd
Jens Pedersen, formand for Nim Fællesråd

Publiceret: 11. Januar 2017 15:15
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Horsens

Fik du læst
ANNONCER
Se flere