Sognepræst Lone Buhl Pedersen har fået Peter Tast som kollega i kirkerne i Østbirk og Yding.
Sognepræst Lone Buhl Pedersen har fået Peter Tast som kollega i kirkerne i Østbirk og Yding.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ny præst bruger pop og rock i kirken

Tidligere ungdomspræst Peter Tast er ny præst i Østbirk og Yding
 

Det kan meget vel tænkes, at der inden så længe bliver spillet pop- og rockmusik i kirkerne i Østbirk og Yding. Kirkernes nye præst Peter Tast er kendt som en meget musikalsk præst, der som ungdomspræst i Skanderborg har arrangeret ungdomsgudstjenester med pop og rock.

“Til gudstjenester for unge mennesker kan jeg godt lide at bruge deres egen musik, som tit indeholder etiske, filosofiske og religiøse overvejelser, der er fine at spille opad,” siger 55-årige Peter Tast.

Som ung troede Peter Tast, han skulle være musiker. I begyndelsen af firserne var han semi-professionel musiker og spillede sammen med blandt andre Mek Pek. Der skulle dog ske noget andet, så i slutningen af firserne begyndte han at læse teologi, men fortsatte som fritidsmusiker i studieårene.

Peter Tast er stadig aktiv fritidsmusiker og sætter sig gerne ved klaveret eller hiver guitaren frem i konfirmandundervisningen.


Ansat i tre stillinger

Peter Tast bliver søndag 8. januar klokken 14 indsat ved en gudstjeneste i Østbirk Kirke, hvor han er blevet ansat i en halvtidsstilling. Han er i forvejen sognepræst i nabosognet Voerladegaard (der hører til Skanderborg Provsti) i en 40 procent stilling.

“De to stillinger passer fint sammen,” siger den nye præst.

Peter Tast har fortsat nogle få opgaver (10 procent) som ungdomspræst i Skanderborg, hvor han bor med sin kone Helle Hartung Tast og deres tre store børn Jonas, Frederikke og Asger.


Fokus på fællesskabet

Østbirks nye musikalske præst betegner sig selv som grundtvigianer til den aktivistiske og økumeniske side.

“Jeg kan godt lide fornyelse og udvikling i kirken med respekt for traditionen, og så går jeg mere op i, hvad vi har tilfælles i kirken, fremfor hvad der adskiller os,” forklarer Peter Tast.

Han ser frem til at skulle arbejde sammen med sognepræst Lone Buhl Pedersen, der i en periode har været spændt hårdt for som den eneste præst i Østbirk og Yding.

“Jeg glæder mig til at komme til Horsens Provsti. Der foregår mange spændende ting, og jeg kender i forvejen Lone og flere af præsterne,” siger den nye præst.

 


Publiceret: 07. Januar 2017 11:45
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Horsens

Fik du læst
ANNONCER
Se flere