Billedet viser grunden, hvor den nye Rema 1000 efter planen skal stå klar i starten af 2018. Rema 1000 har lavet en aftale med ejerne af de fem huse, der ligger i området. Husene skal rives ned, for at gøre plads til butikken.
Billedet viser grunden, hvor den nye Rema 1000 efter planen skal stå klar i starten af 2018. Rema 1000 har lavet en aftale med ejerne af de fem huse, der ligger i området. Husene skal rives ned, for at gøre plads til butikken.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Rema 1000 skal åbne i Stensballe

En 1200 kvadratmeter stor Rema 1000 skal efter planen åbne i Stensballe i starten af 2018
 

En Rema 1000 skal, hvis alt går efter planen, opføres i Stensballe i løbet af næste år.

”Stensballe vokser, og Horsens Kommune vokser. Alle analyser viser, at der mangler dagligvarebutikker i Stensballe. Vi mener, at vi sammen med de andre butikker i området kan betjene borgerne i Stensballe rigtig fint. Det kan godt være, vi vil mærke hinanden lidt til at starte med, men jeg tror på, at sammen bliver vi stærkere, og så holder vi handlen ude i området,” siger Stephan Sørensen, direktør i Rema Butiksudvikling.

Butikken bliver placeret overfor SuperBrugsen, der ligger på Sundsgårdsvej 1 i Stensballe. Den skal opføres på matriklen hvor Højmarksvej og Bygaden løber sammen ved rundkørslen.

Formanden for Teknik- og Miljøudvalgt i Horsens, Ole Pilgaard, støtter op om projektet og er tilfreds med valget af placering til den nye butik.

”Efter overvejelser i udvalget og indstillinger fra forvaltningen er det nøje vurderet, at det er der, den ligger bedst. Fra udvalgets side bakker vi 100 procent op om projektet. Der sker noget i den del af byen, og der er marked og behov for en ny butik. Alle initiativer omkring erhvervslivet er altid meget velkomne i Horsens,” siger Ole Pilgaard.


Vil tilpasse sig området

Den nye Rema bliver 1200 kvadratmeter stor. De nærmere detaljer, om hvordan butikken kommer til at se ud, er endnu ikke på plads. Først når aftalen er kommet i hus, vil holdet bag Rema 1000 designe en forretning, der passer til grunden og området.

”Vi vil passe butikken ind i området, så den falder bedst muligt ind. Vi vil lave et super flot byggeri, der skal fremstå som en smuk del af området. Brugsen har et rigtig flot projekt på den anden side af vejen. Jeg er sikker på, vi kan lave et lige så flot projekt, som kan spille op mod det, så der er harmoni,” siger Stephan Sørensen.

Teknik og Miljøudvalget har behandlet og godkendt ændringer i områdets lokalplan, der gør det muligt at opføre en butik i området. Før opførelsen af butikken kan begynde, skal lokalplanen også behandles på byrådsmødet den 25. april. Derefter kommer planen til offentlig høring, så folk der har bekymringer eller indsigelser mod opførelsen af butikken har mulighed for at komme med indvendinger.

”Jeg tror på, folk i Stensballe gerne vil have butikken. Kommunen vil også gerne have den, og vi vil selvfølgelig gerne have den. Jeg håber meget på, planen bliver godkendt – og det tror jeg også, den gør,” siger Stephan Sørensen.

Ole Pilgaard mener heller ikke, der er noget at bekymre sig for.

”Jeg forventer ikke det store problem. Forslaget skal behandles og så går der omkring tre måneder endnu, inden der fysisk kan ske noget derude,” siger Ole Pilgaard, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

På matriklen hvor Rema skal bygge den nye butik, ligger der nu fem huse. De skal alle rives ned for at gøre plads til butikken. Rema har indgået en aftale med grundejerne og har sikret sig forkøbsretten til jorden, såfremt lokalplanen og dermed opførelsen af den nye butik bliver godkendt.


Skaber ikke mere trafik

Når der skal bygges nyt, bliver naboer og andre beboere i nærområdet ofte bekymrede for, om det giver trafikale gener. Butiksudviklingsdirektør Stephan Sørensen vil gerne mane eventuelle bekymringer til jorden.

”Hvis man kigger på diverse trafikrapporter, der er lavet gennem tiden, kan man se, at en butik som vores ikke skaber mere trafik, for vi lever af den trafik, der er i området i forvejen. Vi er en nærbutik og henvender os til de folk, der bor i området, som vi håber, har lyst til at benytte vores butik. Fordi vi har nærbutikker, der dækker de andre områder i Horsens, er det ikke nødvendigt at køre til Stensballe, hvis man vil handle i Rema,” siger Stephan Sørensen med henvisning til de seks Rema-butikker, der allerede ligger i Horsens og omegn.

Hvis lokalplanen bliver godkendt, forventes den nye Rema 1000 at kunne byde kunder indenfor i butikken i Stensballe i starten af 2018.

 

 


Publiceret: 20. April 2017 15:35
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Horsens

Fik du læst
ANNONCER
Se flere