Partiformand Søren Pape (med hvid skjorte og slips) var mødt op for at være med til at indvie Horsens KU’s nye lokaler i Horsens. Thomas Højgaard, formand for det lokale ungdomsparti, sidder på stolen nedenfor Pape.
Partiformand Søren Pape (med hvid skjorte og slips) var mødt op for at være med til at indvie Horsens KU’s nye lokaler i Horsens. Thomas Højgaard, formand for det lokale ungdomsparti, sidder på stolen nedenfor Pape.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Unge konservative tager teten i Horsens

Ungdomspartiet Horsens KU har fået sine egne lokaler og vil gå forrest i byens ungdomspolitiske liv

 

Konservativ Ungdoms lokaler i Bülowsgade Horsens er blevet brugt flittigt, siden ungdomspartiets lokalafdeling i Horsens i efteråret fik lokalerne. Konservatives partiformand, Søren Pape, der i mellemtiden er blevet justitsminister, var med til at indvie lokalerne. Siden har der været afholdt adskillige debatarrangementer og fredagsbarer med op mod 50 deltagere, der har hygget sig med debat om politik og samfund.

”Konservativ Ungdom vil gerne afholde mindst to arrangementer om måneden og gå forrest i det ungdomspolitiske liv i Horsens,” siger Thomas Højgaard, der er 18 år og formand for KU Horsens.


Må gerne provokere

Mange af arrangementerne i Bülowsgade er tværpolitiske og har været besøgt af medlemmer af andre ungdomspolitiske partier samt unge, der er politisk interesserede uden at være medlem af et parti, fortæller Thomas Højgaard.

For nylig havde ungdomspartiet inviteret Daniel Carlsen fra det yderliggående højrefløjsparti Danskernes Parti til at holde oplæg. Tidligere har KU Horsens også haft besøg af Hizb ut-Tahrir, der går ind for at styre samfundet efter islamiske religiøse love, samt af den israelske ambassadør i Danmark.

”Vi vil gerne møde nogle, der virkelig kan provokere og skabe vild debat. Jeg føler, det er vores pligt at udfordre vores medlemmer på deres politiske holdninger,” siger Thomas Højgaard.

Ungdomspartiet har på den anden side også afholdt et arrangement, der overhovedet ikke handlede om politik, men om den såkaldte SRP opgave (studieretningsprojekt), man skal skrive i 3.g på gymnasiet. Langt de fleste af deltagerne til dette arrangement var unge, der ikke er politisk aktive.

Daniel Carlsen taler ved et arrangement hos KU Horsens.
Daniel Carlsen taler ved et arrangement hos KU Horsens.

Liv i død forening

Baggrunden for, at KU Horsens har fået egne lokaler, er en voldsom opblomstring af medlemmer. I slutningen af 2014 var der blot otte medlemmer af KU Horsens. Foreningen var nærmest død, da Thomas og et par andre greb bolden og med held begyndte at invitere klassekammerater fra handelsskolen til at blive medlem. Venners venner kom til, og snart kom der også en bølge nye KU'ere fra Horsens Statsskole, så man pludselig havde en forening med over 50 medlemmer, som er blevet hængende.


Interesse fra andre byer

Med de mange nye medlemmer kom der et ønske om at få sine egne lokaler frem for at låne lokaler på ungdomsskolen til arrangementer.

”Det giver bare noget andet at have vores eget sted, som vi selv har malet og indrettet,” fortæller Thomas Højgaard.

Den enorme medlemsfremgang var medvirkende til, at Horsens-afdelingen sidste år blevet kåret til årets lokalforening ved KU's landsråd. Ungdomsafdelingen i Horsens er desuden netop blevet valgt til at skulle stå for årets landsråd, der finder sted i Horsens i weekenden 24. - 26. marts. Landsrådet er årets højdepunkt og det største arrangement i Konservativ Ungdom.

Succesen i Horsens har endvidere givet henvendelser fra konservative i andre byer som Skanderborg og Haderslev, der ønsker hjælp til at stable en ungdomsafdeling på benene.


Publiceret: 08. Januar 2017 11:30
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Horsens

Annonce
Fik du læst
Annonce
ANNONCER
Se flere