VIA Campus Horsens har igen i år fået flere kvote 2-ansøgninger end året forinden. Foto: VIA
VIA Campus Horsens har igen i år fået flere kvote 2-ansøgninger end året forinden. Foto: VIA
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

VIA: Horsens er en populær uddannelsesby med attraktive uddannelser

VIA Campus Horsens har igen i år fået flere kvote 2 ansøgere og fortsætter dermed mangeårig vækst

 

790 personer har i år søgt ind på en af VIAs uddannelser i Horsens som førsteprioritet gennem kvote 2, som hvert år har ansøgningsfrist 15. marts. Det er 62 personer flere end sidste år, og dermed fortsætter VIA Campus Horsens flere års vækst.

”Det går ret godt for Campus Horsens. Det er et af VIAs campusser, der har haft vækst i mange år, og det gælder bestemt ikke dem alle,” siger direktør Konstantin Lassithiotakis, overordnet ansvarlig for Campus Horsens, der er VIAs næststørste campus efter Aarhus.

VIA University College har campusser med flere uddannelser under samme tag i syv jyske byer samt enkeltuddannelser i fire byer. Samlet set har VIA fået én procent flere kvote 2 førsteprioritetsansøgninger end sidste år – Horsens har fået otte procent flere.

Kvote 2 ansøgerne udgør generelt under halvdelen af dem, der bliver optaget på VIAs uddannelser. Det store rykind kommer til sommer, når der søges gennem kvote 1, men når antallet af kvote 2 ansøgninger stiger, plejer udviklingen også at være positiv for kvote 1, fortæller VIA direktøren.

VIA Campus Horsens har i år modtaget 790 kvote 2 ansøgninger som 1. prioritet. Sidste år var tallet 728, som det fremgår af oversigten.
VIA Campus Horsens har i år modtaget 790 kvote 2 ansøgninger som 1. prioritet. Sidste år var tallet 728, som det fremgår af oversigten.

Godt ry internationalt

Campus Horsens er kendt for at have et bredt udvalg af især ingeniøruddannelser på engelsk, som tiltrækker mange udenlandske studerende. Halvdelen af de 4.000 studerende i Horsens kommer fra udlandet

”Horsens har et godt ry internationalt som uddannelsesby. Vi har bygget et stort og solidt internationalt miljø op, der er attraktivt i sig selv,” siger Campus Horsens direktør Konstantin Lassithiotakis til Lokalavisen.

Ingeniøruddannelserne er fortsat populære, ligesom bygningskonstruktøruddannelsen og markedsføringsøkonomuddannelsen i år har fået lige så mange kvote 2 ansøgninger som normalt.

Campus Horsens direktør Konstantin Lassithiotakis. Foto: VIA
Campus Horsens direktør Konstantin Lassithiotakis. Foto: VIA

Sygeplejerske og pædagog

Man kan også uddanne sig til sygeplejerske og pædagog på VIA i Horsens. Det er populære uddannelser, der får flere ansøgere, end der er studiepladser, og den tendens ser ud til at fortsætte i år. 130 ansøgere har søgt pædagoguddannelsen som førsteprioritet (12 flere sidste år), og 65 har søgt sygeplejerskeuddannelsen som førsteprioritet (9 flere end sidste år)

”Det er meget positivt, at der er så stor søgning til pædagoguddannelsen. Lokalt bliver der fremadrettet en øget efterspørgsel efter pædagoger blandt andet i forlængelse af, at der både aktuelt og fremadrettet vil være færre dagplejere og flere vuggestuer med faguddannet personale og som følge af den forventede befolkningstilvækst. Samtidig har vi her i Horsens haft meget fokus på outdoor-aktiviteter. Det er meget populært blandt de studerende, som for eksempel ønsker at arbejde i naturbørnehaver,” siger uddannelsesleder for pædagoguddannelsen, Jens Norup Simonsen.


Værner om DNA

Direktør Konstantin Lassithiotakis tilføjer:

”Vi værner meget om vores DNA, som er at være praksisnære. Vi har et tæt samarbejde med virksomheder, myndigheder og institutioner og involverer de studerende i relevante projekter fra dag 1. Det er en læringsmetode, der er meget effektiv.”

Pædagoger og sygeplejersker har desuden ligesom ingeniører en lav ledighed, hvilket er med til at gøre disse uddannelser attraktive for de studerende, fortæller Campus Horsens direktøren.

 


Publiceret: 18. Marts 2017 09:15
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Horsens

Fik du læst
ANNONCER
Se flere