Thomas Højgaard (forrest) har sammen med andre KU’ere været rundt på mange lokale skoler med morgenbrød og flyers.
Thomas Højgaard (forrest) har sammen med andre KU’ere været rundt på mange lokale skoler med morgenbrød og flyers.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vild med politik: 18-årig stiller op til byrådet i Horsens

Tidligere børneborgmester i Horsens satte sig grundigt ind i partierne, før han gik ind i politik. Om et år går han efter et komme ind i det ’rigtige’ byråd
 

Som 15-årig var Thomas Højgaard fra Horsens blevet så interesseret i politik, at han gerne ville melde sig ind i et parti. Det var ok med hans forældre, men det var på betingelse af, at han læste alle de politiske partiers programmer, før han valgte parti. Han skulle kunne stå inde for sit valg.

De fleste 15-årige ville nok kalde det tortur at blive tvunget til at læse samtlige partiers programmer, som typisk er på 30-40 sider. Men ikke Thomas.

”Jeg læste alle partiernes programmer og satte streger med tusch,” fortæller Thomas Højgaard, som i dag er 18 år.

Det parti, han var mest enig med, var Det Konservative Folkeparti.


Børnebyråd og elevråd

Da Thomas fandt sit politiske ståsted, var han børneborgmester i børnebyrådet i Horsens. Børnebyrådet er ikke partipolitisk, så han skiltede ikke med sin politiske overbevisning og ventede med at melde sig ind i Konservativ Ungdom, indtil han gik af som børneborgmester.

På det tidspunkt var KU Horsens en ret død forening, så Thomas meldte sig til at begynde med ind i KU Aarhus. Efter en tid i Aarhus satte Thomas sig for at sætte liv i KU Horsens, som under hans formandskab er blomstret gevaldigt op. Foreningen har i dag over 50 medlemmer og er blevet kåret som årets lokalforening i Danmark.

Længe før Thomas blev partipolitisk aktiv, engagerede han sig i samfundet. I skolen meldte han sig ind i elevrådet, så snart han kunne, og undervejs har han været med i børnebyrådet i to år, heraf det ene som børneborgmester. I dag går han på handelsskolen på Learnmark Horsens, hvor han er næstformand i elevrådet og med i Learnmarks bestyrelse som elevrepræsentant.

Thomas Højgaard med pokalen for Årets Lokalforening. Foto: KU
Thomas Højgaard med pokalen for Årets Lokalforening. Foto: KU

Stiller op til byrådet

Thomas Højgaard håber, at han om et år kan tage et nyt skridt i sit politiske liv ved at blive medlem af Horsens Byråd. Thomas og Kim Mørch Nørgaard fra KU Horsens stiller op til byrådsvalget i november 2017.

”Jeg kan godt lide at have indflydelse, og det er sundt med unge i byrådet. Andreas Boesen (byrådets næstyngste medlem på 29 år. Niels Peter Bøgballe er byrådets yngste på 27 år) er ved at være gammel.”

Hvis Thomas bliver valgt ind i byrådet, vil han blive boende i Horsens og begynde at studere i Aarhus, når han om halvandet år er færdig med handelsskolen.

Byrådsmedlemmer skal bo i kommunen, så det er ikke en mulighed at flytte til Aarhus, selvom han skal studere i smilets by. Det ser Thomas dog ikke som en straf.

”Det er fornuftigt at bo i Horsens, selvom man studerer i Aarhus. Horsens er en fed by, som jeg rigtig gerne vil være med til at sætte mit præg på.”


Publiceret: 08. Januar 2017 11:45
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Horsens

Annonce
Fik du læst
Annonce
ANNONCER
Se flere